Waarom ik ben gaan pokeren

pokeren

Ik ga jullie vertellen hoe ik ooit met poker in aanraking ben gekomen en hoe het mij toen vergaan is. Ik zat met vrienden ergens wat drinken en we besloten om een kaartje te gaan leggen, poker zeiden ze want dat was zo spannend. Ze legden mij het spel uit en we begonnen met spelen, het ging wel aardig omdat ik enkele potjes won. Ik vond het spel wel leuk maar heb er toen verder niet meer naar omgekeken.

Een rustig begin

Maanden later zat ik met mijn laptop op de bank en kwam een pokerroom tegen waarvan ik mij de naam niet meer kan herinneren, ik werd nieuwsgierig en begon de software te downloaden maakte een gebruikersnaam aan en het account was gemaakt. Ik begon te spelen met de pokerbonus die ik kreeg en werd al snel gepakt door het spel. Van een collega hoorde ik dat er toernooien waren waar je geld kon winnen zonder iets in te zetten ik zocht deze op en wilde al snel geen toernooi meer missen.

Het ging niet al te goed omdat ik als een dolle zat te bluffen en eigenlijk niet goed wist wat ik deed totdat ik een paar dollarcent verdiende met een freeroll. Mijn interesse was gewekt en wilde meer en meer gaan pokeren, maar ik had geen zin meer in die gratis toernooitjes. Ik maakte een storting van tien euro en begon met spelen om echt geld. Ik speelde nu wat voorzichtiger en wist dertig dollar bij elkaar te spelen, echter ik wilde meer.

Ik ging op een hoger level spelen en speelde veel te hoge blinds, ik durfde bijna geen hand te spelen omdat al snel om potten van meer dan twintig dollar ging. Je raadt het al, ik was binnen een half uur van mijn geld af en zwaar teleurgesteld.

Het wordt wat serieuzer

Na een tijdje kwam ik iemand tegen die wat serieuzer met poker bezig was dan ik, hij begon over handen, statistieken en allemaal andere moeilijke dingen te praten. Ik snapte er niet veel van, maar ik was wel erg geïnteresseerd want tussen al dat gebrabbel hoorde ik wel dat hij af en toe leuk geld verdiende. Met hernieuwd vertrouwen storten ik weer tien euro en begon opnieuw met spelen. Ik hield me aan de aanwijzingen die ik gehoord had en won langzamerhand meer potje. De tien euro kon ik al snel uitbouwen tot vijftig euro en vond het plezier in het spel terug. Ik ging me verder ontwikkelen in het spel en zag op een gegeven moment ruim honderd dollar op mijn spelersaccount staan.

Ik speelde deze maand echt heel veel games, las alle informatie die ik maar kon vinden. Mijn spel ging erg snel vooruit en ik begon nog serieuzer te spelen totdat eindelijk die klapper kwam waar ik al zo lang gehoopt had. Ik werd vierde in een groot pokertoernooi en won maar liefst elfhonderd dollar. Ik kocht van dat geld een snelle computer om nog beter voor de dag te komen, mijn pokerkamer is tegenwoordig opgeruimd en zaken die me afleiden zijn er nauwelijks meer.

Dagelijks speel ik vier uurtjes pokeren en op zondag een groot toernooi, ik werk nog twintig uur voor mijn baas en als het zo door gaat binnenkort helemaal niet meer. Poker is van hobby naar een ander niveau gegaan, ik haal er een aardig inkomen uit en probeer dat langzaam maar zeker uit te bouwen. Naast mijn baan schrijf ik ook voor deze pokersite, het is leuk om beginnende pokerspelers enthousiast te maken en te wijzen op de mogelijkheden die het spel heeft.